Литовският заместник-министър на вътрешните работи Арнолдас Абрамавичус каза, че Вилнюс

...
 
Литовският заместник-министър на вътрешните работи Арнолдас Абрамавичус каза, че Вилнюс
Коментари Харесай

Литва затваря гранични пунктове с Беларус

 

Литовският заместник-министър на вътрешните работи Арнолдас Абрамавичус сподели, че Вилнюс се стреми да затвори две от шестте си граници с Беларус, откакто бойци на Вагнер упражняват там, съобщи БГНЕС.

„ Подготвяме решението да затворим два контролно-пропускателни пункта “, сподели Абрамавичус, акцентирайки Граничен контролно-пропусквателен пункт Сумско и Тверецяус като тези, които ще бъдат затворени.

Литва, членка на НАТО от източния фланг на алианса, се чака публично да одобри решението идната седмица.

Беларус е хазаин на наемническата група „ Вагнер “ в границите си след краткотрайния им протест против съветското министерство на защитата.Около 4000 наемници към този момент са били ситуирани в Беларус.

И двете страни обмислят взаимно решение да затворят изцяло границата с Беларус на фона на опасенията, че бойците на Вагнер може да се опитат да преминат, маскирани като мигранти, или да извършат други провокативни дейности.

Това също може да понижи рисковете от контрабанда и да направи пътническия трафик през границата на Беларус по-сложен, добави той.

И Полша, и Литва издигнаха огради по границите си с Беларус и Русия, обвинявайки Минск и Москва, че провеждат притока на мигранти в Европейския съюз, с цел да дестабилизират 27-членния блок.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР